ViPromo

GRADSKI WEB PORTAL - VISOKO

24.07.2006.

IZ PERA GOSPOĐE MEDIHE...

Druženje piramidaša

Opisati jučerašnje, prvo zvanično druženje članova Cluba piramide Mjeseca, skoro da je nemoguće. Jednostavno, ono, nedostaju riječi koje bi vam mogle dočarati svu tu ljepotu i sve što je u nedjelju doživljeno. Pokušat ću, bar dočarati:
Mjesto našeg okupljanja je bilo na glavnom parkingu u podnožju piramide Mjeseca, u 11h. Bili smo za gospodina Osmanagića lako prepoznatljivi, imali smo na sebi bijele (samo jedna crna) majice sa znakom piramidamjeseca.blogger.ba

Prvo što je uslijedilo, bila je, već planirana posjeta svim otvorenim sondama na piramidi Mjeseca. U samom podnožju piramide, jedna od najjačih, najljepših sondi. Upravo tu, gospodin Osmanagić nam je prezentirao sve vezano za tu iskopinu. Prisutan je bio i gospodin iz Engleske, koji je donirao 50 000 KM, Fondaciji "Arheoloski park". Veoma bitno pomenuti, tu se našlo, svake hvale vrijedno prisustvo preko 40 rudara-volontera iz Banovića, koji su nakon odrađene treće smjene došli u Dolinu piramida, da pomognu iskopavanja. Primjer, koji moramo slijediti. Slijedio je obilazak ostalih sondi. Svaka za sebe, vrijedna pažnje. Dan je bio sunčan, ma i više od toga. Bilo je lijepo osjećati se dijelom te pozitivne energije koja je zračila na cijelom terenu. Stranci, domaći posjetioci svih uzrasta, isti užitak na svim facama. Znači, pješačilo se, umorilo, ogladnilo, ožednilo...

Slijedio je zasluženi, već organizovani ručak (roštilj) u
"Planinarskom Domu", koji se nalazi u blizini (2km udaljen od prvih iskopina). Gospodin Osmanagić je bio naš počasni gost, i uspjeli smo ga zadržati za nas neočekivano dugo. Svako od prisutnih, imao je priliku da ga pita sve što ga interesuje, što su mnogi članovi Cluba i učinili, na što su dobili konkretan odgovor. Uslijedilo je fotografisanje, nakon čega se gospodin Semir Osmanagić oprostio od nas, zahvalivši se na dobro organizovanom sastanku piramidaša, članova Cluba piramide mjeseca, zahvalivši se na jačini naše ustrajanosti u širenju pozitivne energije, koja je od neprocjenljive vrijednosti kad je u pitanju jedan tako značajan projekat koji našu Bosnu već predstavlja u pozitivnom svjetlu.
Naše druženje se još nastavilo, ali, pošto se sve ono što je lijepo brzo završi, tako je bilo i jučer, tako da je ovaj dan za sve nas bio nešto čega ćemo se rado sjećati cijelog života.
Pozdrav piramidašima!

Wien

ViPromo
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
680726

Powered by Blogger.ba