Studenti žurnalistike u Visokom

POSJETA SA  CILJEM AFIRMACIJE
BOSANSKIH PIRAMIDA

U okviru realizacije nacrtnog plana i programa studija žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, stotinjak studenata obišlo je arheološke lokalitete nadomak Visokog.

Nakon prijema kod općinskog načelnika Muniba Alibegovića za studente je upriličena i prezentacija dosadašnjih otkrića u visočkoj dolini piramida. Zajedno sa šefom odsjeka za žurnalistiku prof. Šemsom Tucakovićem i Semirom Osmanagićem nakon   razgledanja tunela Ravne, budući novinari su posjetili i kamenu strukturu u Vratnici, a zatim i piramidu Mjeseca na Plješevici. Kiša je omela posjetu sondama na piramidi Sunca.

« Naš zadatak je da nakon posjete Bosanskoj dolini piramida pišemo, izvještavamo i afirmišemo kompletan projekat istraživanja koji je utemeljen na naučnim činjenicama i prosto je nevjerovatno da ono što je očigledeno, osporava neka zvanična arheološka nauka u BiH. Osporavanje bez činjenica je antinaučno.»- rekao je profesor Šemso Tucaković, najavivši dalju saradnju sa Fondacijom Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

”Zaista sam prijatno iznenađen ovim što sam vidio u Bosanskoj dolini piramida. Vjerovao sam tvrdnjama Semira Osmanagića i prije nego što sam se lično uvjerio, jer sam u biti optimista”, rekao nam je Ognjen Krivošić student druge godine žurnalistike.

Nakon iscrpnog predavanja, obilaska lokaliteta i fotografisanja na tlu prve evropske piramide, studentima je dobrodošao ”švedski sto” pripremljen u motelu Piramida Sunca.

I. IMAMOVIĆ

Komentariši