KOD OČIJU, BEZ OČIJU…

Domaći i strani protivnici piramida osporavaju kakve-takve nalaze "samozvanih" istraživača iz Fondacije Arheološki park, ali šta su oni učinili da dokažu suprotno? Brdo Visočica piramidalnog oblika, svakom ko se uputi u Visoko, ako ga gleda "nevinim" očima, misao koju izaziva (bez obzira da li je doktor nauka ili "običan smrtnik"), jeste: "Kako ovo ljudi ranije nisu vidjeli?" Što bi dobri (namazani) bošnjani rekli – "kod očiju, bez očiju".

Šefik Avdagić, Sarajevo

(piramidasunca.ba)

22 komentara

 1. Ni u Njemackoj ne pricaju o piramidama. Da su ovdje otkrivene to bi bila svjetska senzacija a iskopine bi cuvala vojska. Posto je to tamo u nekoj balkanskoj zemlji, ma koga to interesuje. Zato, naprijed Semire! Dokaza ima dovoljno, ali i snage treba da se negiranje pobijedi. Puno snage i strpljenja svima koji rade na otkrivanju najvece senzacije na svijetu.
  Mi mali smo s vama. Sretno!

 2. Da su nasli u Njemackoj ili u Austriji ili negdje drugo, to bi bilo na svakim kanilima. Ali posto jo to mala bosna, niko se ne interesuje. Bila sam i ja tu, i ja kazem ima nesto. U to sam sigurna. Semire radi dalje na ovom projektu, i jedonog dana ako Bog da, bit ce ovo velika sensacija, a drugi ce samo ljubomorno gledati, kako je mala Bosna od jedonom velika postala. Veliki Selam svima sto ucestvuju na ovom projektu.

 3. Pitanje za sve piramidase:
  Molim vas da mi odgovorite kako da stupim u kontak sa Petnaest (ime najpametnijeg covjeka na svijetu)(tako tvrdi VAS bletnov “Govno Pod Sesirom” u svojoj knjizi “Misterije Anasazija”), jerbo bi rado da iskoristim njegovu masinu za putovanje kroz vrijeme.
  Ja bih se tada vratio u bosnu otprilike 100 godina unazad, i njegovom (Govneta Pod Sesirom) babinog babe muda odsjekao (tj. kastrirao), pa bismo sada bili postedjeni Ludog sesirdjije i babe mu.

  Pozdrav piramidikum…

 4. Piramidioti, krajnje je vrijeme da priznate da je gotovo. Nema nikakvih piramida i Semir je najobicniji saner i lopov. Dobro, u pocetku vas je zaveo, lijepo je bilo to sve slusati ali valjda je i vama jasno vise da tu nema nicega. Zato hajde fino okrenite se necem korisnom i stvarnom. Vlasniku ovog bloga krajnje je vrijeme da se ukine (ionako nista ne postiras vec mjesecima, sto li?) i ukini onu presmijesnu “peticiju” o podrsci istrazivanju “piramida”. Bolja bi bila peticija da se Osmanagic uhapsi zbog pronevjere ili makar deportira u Texas. Laku noc!

 5. za sve ove koji pljuju i blate rad g.-dina Osmanagica i sve ove koji reklamiraju njihove sajtove jedan veliki SREDNJI PRST..
  Neznalice i dokoni licemeri..verovatno ni osnovnu skolu nemate,cudi me da i komjuter znate da upalite..
  Bilo bi vam bolje da tu svu vasu malu i jadnu pamet kanalisete u nesto pozitivnu,gubitnici jedni!!!
  A garantujem da,sutra,kada se sve ovo dovede na visi nivo i kada naucna studija objave sve dosadasnje teorije ka pozitivno da sve ovo nije laz,prvi cete ustati i vikati kako ste vi iz mesta gde su piramide..
  zato SRAMITE SE SVOJIH IZJAVA I MARS NA LIVADU DA CUVATE OVCE MAJMUNI..

Komentariši