PAR SAVJETA ZA POPISIVAČE – www.vipromo.ba

U ponedjeljak starta obuka za popisivače koja će se odvijati na sedam lokacija. Instruktori su svoj dio obuke prošli, tako da će znanje na popisivače prenositi do petka, a onda savjetima biti uz njih tokom trajanja popisa.

Prvi dan ili dva na obuci, nekima se može učiniti zahtjevan, ali kako vrijeme bude odmicalo svaka kockica će doći na svoje mjesto popisnog mozaika.

Zato neka Vas ne zabrinu formulari koje ćete vidjeti, te malo više teoretski uvod prvog dana.

Sve to dođe na svoje i u praksi će biti puno jednostavnije nego tokom predavanja gdje su obuhvaćeni svi mogući slučajevi.

Vaše je da koncentrirano pratiti obuku instruktorskih četvorki koje predstavljaju spoj mladosti i iskustva.

Sve nejasnoće pribilježite i u dogovoru sa instruktorima pitanja postavljajte odmah ili nakon pređene teme koja je izrodila nedoumicu.

Zapamtite da nema glupih pitanja i ne ustručavajte se postaviti i ona koja vas tokom obuke budu zbunjivala, a oni do vas ih kao znaju.

Vodite zabilješke, mada ćete najveći dio materijala imati ispred sebe u printanoj formi.

Trudite se da ne izostajete sa obuke i sve će biti O.K.

Još jednom Vam ponavljam da je PUNO LAKŠE NEGO ŠTO SE ČINI.

U pripremi Popisa razrađivane su sve moguće varijante sa terena. Biće Vam prezentirane, ali sa dobrim dijelom njih se nećete sresti tokom popisa.

Popisni obrasci su TEŠKI, ali samo u varijanti kad ih je puna kutija i kad ih nosite uz stepenice, ali to nema veze sa Vama. Malo šale za kraj od jednog NOSAČA visočke „popisne tone“.

Vaša popisivačka uloga je bitna i na nju trebate biti ponosni. Neka Vam uvijek bude jasno da ćete se nalaziti u timu od kojeg uvijek neko znati ponuditi validan odgovor i savjet ako zapne pri radu na terenu. SRETNO na obuci. SRETNO i na terenu od prvog oktobra.

www.vipromo.ba

Komentariši